7.02.2012

Vad är väl en helg på Österlen?

När man jobbar hela sommaren i princip så tar man ju varje chans till ledighet som dyker upp!! Österlen har bjudit på äventyr, massa härliga skratt och så smått även shopping. Mest matshopping så klart! Förutom härliga kryddblandningar från Borgeby blev det även finaste skånska rapsoljan från Gunnarshögs Gård och sommarvin från Kivik. Lyckades även tigga till mig ett supersött vitmålat hjärta i trä. Jobbar hårt på att få tillåtelse att sätta upp det över sängen, eller vardagsrummet kanske hade passat bättre? Texten till trots tycker jag att det är alldeles för vackert för att gömma undan större delen av året. Nej, fram med det ba'!! Julen är ju det bästa som finns!

På den äventyrliga sidan har vi fått uppleva Skånes fantastiska natur, som stundtals kändes väldigt kontinental och ibland rent av som en helt annan världsdel!! Rörums strand vid nationalparken Stenshuvud kändes mer som Thailand än Sverige och den underbara hundstranden Vårhallen strax norr om Simrishamn var bra mycket finare än många av de stränder vi Halmstadbor fläker ut oss på sommartid (dessutom var det grov sand som inte fastnar - perfekt för sandhatare som jag!!). Även Ales stenar hade en häftig historia och bjöd på såväl vacker utsikt som koblaffer som mamma och hund trampade i/släpade kopplet i. Förutom de platser som nämnts har vi även åkt förbi/varit i Kivik, Vik, Simris, Ystad och säkert någon mer liten håla. Gött har det varit minsann! Tur med vädret hade vi också, strålande sol och måhända en aning kvavt på dagarna, regnskurar på nätterna. Sånt väder man kan leva med!

Nu blir det fullt ös hela veckan, sedan ska vi fira av C som fyller 25 i helgen och nästa vecka blir det segling med Elida från Oskarshamn till Göteborg. Fint ska det va!

Bild ärligt stulen från mamma. Så här mysigt har jag och Räkan haft det!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar