11.10.2012

Tacopaj

Idag gjorde jag en helt makalös lunchpaj! Pajdegen utgick från mammas recept och fyllningen blev en mix av hennes och min matlagningsstil. Håll i byxorna för här kommer den!

Tacopaj Bencic-style
4 personer

Deg
  • 2½ dl mandelmjöl
  • ½ dl kokosnötmjöl (Aman Prana)
  • ½ dl skalade sesamfrön
  • ½ dl pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 tsk kallt vatten
  • 1 ägg
Kör mjölet i mixer tillsammans med sesamfrön och pofiber (eller blanda runt med en vanlig gaffel men då får du göra resten för hand!). Tillsätt sedan resten av ingredienserna och knåda till en deg/mixa ihop. Tryck sedan ut i en pajform och nagga degen. Låt stå i kylen 30 min. (Sätt på ugnen här!)
Grädda pajskalet ungefär 8-9 minuter på 200 grader. Låt svalna och ös på med min supergoda fyllning!!

Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad solo vitlök / ett par vitlöksklyftor
  • Malen svartpeppar
  • Tacokrydda (1 påse / 1 dl)
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl riven ost, gärna cheddar eller prästost
  • 1 finhackad grön paprika
  • ½ finhackar rödlök
Stek köttfärsen i smör med lök och vitlök, på med lite peppar (ett par drag med kryddkvarnen) och tacokryddan. Ha på lite vatten så att det får puttra in men ta inte för mycket - det är ingen soppa vi gör! Fördela köttfärsen jämnt i det förgräddade pajskalet och tryck till så det blir platt. Bre sedan ut creme fraicheblandningen över köttfärsen. Toppa slutligen med paprika och rödlök. In i ugnen igen i ungefär 15-20 minuter, håll lite koll så att grönsakerna inte bränns. Man kan även toppa med halverade körsbärstomater om man har det hemma.

Servera pajen med en mixsallad och vitlöksdressing som du enkelt gör på 2 dl CF, lite salt & peppar samt 2 pressade vitlöksklyftor.



1 kommentar:

  1. Va! Ingen fetaost?
    Ingen fetaost, ingen riktig taccopaj. hihi

    SvaraRadera