9.14.2012

Dagens fabulösa middagstips - Meatza (typ) med pico de gallo och guacamole!

Kvällens middag alltså. Magisk! Tacoköttfärs som plattades ut på tallriken och gratineras med cheddarost på grillen, så den får en härlig yta. Det funkar även med prästost eller annan ost, tänk smakrikt! Därefter öste jag på med pico de gallo och sagolika mängder guacamole. Tomatsalsan smakade precis som en vi åt på stranden i Mexico 2000-nånting. Och guaccan smakade som min favorit på Chipotle (taco-kedja) i USA. Det bästa av två världar helt enkelt! Portionerna anges i proportion till hur mycket man kan tänkas äta som ett tillbehör. Jag hade dock inga andra grönsaker eller tillbehör.

Pico de Gallo
2-3 port.
  • 3 tomater
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • ½ dl finhackad rödlök (kan ersättas med gul lök eller salladslök)
  • 2-3 droppar tabasco
  • 2 msk rapsolja (ska egentligen vara olivolja men jag ville ha en neutral olja)
  • 1 krm salt
  • Några drag med pepparkvarnen eller ½ krm 
Skölj tomaterna och hacka i lagom stora bitar (ganska små), tänk salsastort! Blanda runt alla ingredienserna och låt gärna dra en stund i kylen.

Guacamole fantastico!
1-2 port.    
  • 3 små avokados / 2 mellanstora / 1 bautastor
  • ~½ dl finhackad färsk koriander
  • ½ finfinhackad färsk röd chilipeppar (inte den svaga, det ska vara lite sting!)
  • Saften från 1-2 limeklyftor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt, peppar och lite spiskummin
Dela, gröp ur och mixa avokadon med stavmixer. Om den är väldigt mogen och du gillar din guacca chunky style funkar det så klart att mosa med gaffel! På med limejuice innan avokadon hinner bli brun! Kirra de andra ingredienserna. Tänk på att försöka finhacka så gott det går så att all smak verkligen hamnar överallt. Smaka av, ofta! Servera sedan omgående med resten av din delikata middag, eller låt stå i kyl om du vill att smaken verkligen ska hinna mogna.

Det är inte så gott som det ser ut, det är MYCKET godare!!
Jag tror inte ni förstår riktigt, för det måste upplevas! DO IT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar