Kvällens middag alltså. Magisk! Tacoköttfärs som plattades ut på tallriken och gratineras med cheddarost på grillen, så den får en härlig yta. Det funkar även med prästost eller annan ost, tänk smakrikt! Därefter öste jag på med pico de gallo och sagolika mängder guacamole. Tomatsalsan smakade precis som en vi åt på stranden i Mexico 2000-nånting. Och guaccan smakade som min favorit på Chipotle (taco-kedja) i USA. Det bästa av två världar helt enkelt! Portionerna anges i proportion till hur mycket man kan tänkas äta som ett tillbehör. Jag hade dock inga andra grönsaker eller tillbehör.
Pico de Gallo
2-3 port.
- 3 tomater
- ½ dl hackad färsk koriander
- ½ dl finhackad rödlök (kan ersättas med gul lök eller salladslök)
- 2-3 droppar tabasco
- 2 msk rapsolja (ska egentligen vara olivolja men jag ville ha en neutral olja)
- 1 krm salt
- Några drag med pepparkvarnen eller ½ krm
Guacamole fantastico!
1-2 port.
- 3 små avokados / 2 mellanstora / 1 bautastor
- ~½ dl finhackad färsk koriander
- ½ finfinhackad färsk röd chilipeppar (inte den svaga, det ska vara lite sting!)
- Saften från 1-2 limeklyftor
- 2 pressade vitlöksklyftor
- Salt, peppar och lite spiskummin
Det är inte så gott som det ser ut, det är MYCKET godare!!
Jag tror inte ni förstår riktigt, för det måste upplevas! DO IT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar