Fiskgratäng med sambal, mandlar och lime
3-4 portioner
- 1 hoki fiskblock(400 g)
- 150-170 g. smör, smält
- 2-3 msk. sambal oelek
- 2-3 lime, bara saften (funkar även med limesaft på flaska)
- 1 msk. socker eller motsvarande med sukrin strö
- 100 g. mandelspån
- 1-2 dl. ströbröd eller pofiber (inte säker på mängden pofiber)
- Körsbärstomater
- Salt, peppar
Smält smör och blanda med de övriga ingredienserna, förutom tomaterna. Smaka av så att det är välbalanserat! Tillsätt mer smör om du har mer än 1 dl. ströbröd. Häll såsen över fisken och dekorera med halverade körsbärstomater som trycks ned lite i såsen. Tillaga ytterligare 10-15 minuter.
Servera med blomkålsmos, potatismos, gröna ärter, grönsallad eller lättstekt sparris. Fiskgratängen smakar ganska mycket så låt tillbehören hålla en mild och låg profil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar