2.17.2013

Veckans favoriträtt

Dags för lite matinspiration va? Mitt favoritrecept den här veckan har varit kycklingfilé med min fina vän Cathas cous-coussallad. Busenkelt och supergott!

1 kycklingfilé /person (gärna tunt skivad = mer krydda!)
- Örtkrydda av något slag eller Tynderö gårdskrydda till kycklingen.
1 dl cous-cous /person
Plocksallat i någon form hackad i mediumsize bitar.
½ påse soltorkade tomater
Fetaost i kuber, eller 1/4 grovt hackad från block.
Rapsolja eller olivolja
Balsamico - flytande, alltså helst inte crema de balsamico

Stek kycklingen med kryddor. Koka cous-cous. Häll i olja, bara lite mer än anvisningarna på paketet säger. Har du rapsolja med smak är det väldigt gott, den från Gunnarshögs gård med smak av vitlök eller ramslök tycker jag är väldigt god. Häll på balsamico med och blanda runt ordentligt så smaken hamnar överallt i cous-cousen! Crema de balsamico kan funka men då måste man ta mer för att få samma smak och det är ju lite oekonomiskt. Strimla soltorkade tomater fint och blanda ner med salladen och ost i små kuber (kan uteslutas om man inte gillar fetaost). Rör runt salladen rejält och servera med kycklingen. Omnomnom!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar