3.23.2013

Chelli & Toffes Awesome Kycklingpaj!

Nu börjar det så smått laddas inför morgondagens kyrklunch. Denna gång blir det paj-tema och hittills är vi 7 personer tror jag. Kul! På menyn står tacopaj och kycklingpaj. Tacopaj vet ju de flesta redan hur man gör men kycklingpaj är ett recept som kan variera väldigt. Så här ser mitt och Christofers recept ut på en paj som vi hittade på tillsammans för typ tre år sedan.

Chelli & Toffes AWESOME kycklingpaj!

  • 1,5 dl vetemjöl special med fullkorn
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • Provencalska/Franska örter
  • 3 kycklingfiléer, skurna i små bitar
  • ½ purjolök
  • Champinjoner
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 1 stor burk cremé fraiche
  • Salt, Peppar, Chili, Persilja, Spiskummin, Provencalska örter
  • 3-4 ägg, vispade
  • Riven ost att strö över
Blanda ihop mjölet med örterna till pajskalet. Mortla gärna örterna innan för att få fram smakerna. Sen finfördelar man ner smöret och gojsar runt med fingrarna så som man brukar och rör ihop med lite vatten. Ja men ni vet ju! Pajskal liksom. Inte rymdforskning direkt. Sätt gärna på ugnen här med, på 200 grader. Tryck ut degen i pajformen och nagga med gaffel, ställ sedan in i kylen 30 min. När det är klart bör ugnen ha blivit varm och pajskalet kan förgräddas i 10 min. MEN!

Medan pajskalet vilar i kylen och ugnen värms upp kan vi passa på att börja med fyllningen. Skär kycklingen i små munsbitar och stek i smör, ställ sedan åt sidan. Skiva purjolöken och champinjonerna och stek ihop dessa med. Blanda ihop kycklingen, alla grönsakerna, CF, kryddorna och sist äggen. Strö riven ost på toppen. (Ungefär här förgräddas pajskalet och är typ "klart".) Fyll skalet med fyllningen och grädde i 20-25 minuter.

Över huvud taget så är det faktiskt himla trevligt med lite torkade örter i pajskalet, det förstärker smaken på ett annars ganska tråkigt pajskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar