Chelli & Toffes AWESOME kycklingpaj!
- 1,5 dl vetemjöl special med fullkorn
- 1,5 dl grahamsmjöl
- 125 g smör
- 2-3 msk vatten
- Provencalska/Franska örter
- 3 kycklingfiléer, skurna i små bitar
- ½ purjolök
- Champinjoner
- 1 röd paprika, finhackad
- 1 stor burk cremé fraiche
- Salt, Peppar, Chili, Persilja, Spiskummin, Provencalska örter
- 3-4 ägg, vispade
- Riven ost att strö över
Medan pajskalet vilar i kylen och ugnen värms upp kan vi passa på att börja med fyllningen. Skär kycklingen i små munsbitar och stek i smör, ställ sedan åt sidan. Skiva purjolöken och champinjonerna och stek ihop dessa med. Blanda ihop kycklingen, alla grönsakerna, CF, kryddorna och sist äggen. Strö riven ost på toppen. (Ungefär här förgräddas pajskalet och är typ "klart".) Fyll skalet med fyllningen och grädde i 20-25 minuter.
Över huvud taget så är det faktiskt himla trevligt med lite torkade örter i pajskalet, det förstärker smaken på ett annars ganska tråkigt pajskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar